Обратно към категорията

По-скъпи писма и колети от 1 януари 2024 г.

Добавено на: 31.12.2023 09:15
   

С 20 процента по-скъпо ще струва от утре изпращането на писмо чрез мрежата на „Български пощи“ . Обикновената услуга става 90 стотинки. По-високи цени ще има и за вътрешните колетни пратки, предвижда публикуваната от дружеството тарифа.

Ако изпратите писмо или картичка за страната в последния ден от тази година, ще ви струва 75 стотинки. От утре цената се вдига с 15 стотинки за услуга без предимство, а с предимство става 1,35 лв. Пощенска картичка без плик ще струва 0,50 стотинки. За чужбина същите услуги запазват старите си цени. Колкото до малките пакети, според новата тарифа у нас, цената за препоръчана и непрепоръчана пратка с едно и също тегло ще бъде една и съща.

Разликата е дали пратката е с предимство, което би трябвало да осигури по-бърдото ѝ доставяне. По-скъпо става изпращането на колет у нас. Така например ако колетът е между 1 и 3 килограма и пътува между две населени места, днес цената му е 3 лева и 60 стотинки, а от утре става 4 лева и 10 стотинки.

При по-тежките колеги - между 5 и 7 килограма, оскъпяването е с 60 стотинки. Ако са чупливи, се добавя такса от 50% от изчислената цена, както е и в момента. За чужбина цените на колетите се запазват, като най-евтино излиза да изпратите такъв до съседна държава. До Сърбия пратка от около 5 килограма струва 45 лева. До Австралия същата пратка излиза 153 лева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!