Обратно към категорията

11 януари е най-учтивия ден в годината

Добавено на: 11.01.2023 07:35
   

Международният ден на благодарността се отбелязва ежегодно на 11 януари. Това е ден, който ни напомня, че не трябва да изразяваме своята благодарност към онези, които са направили живота ни по-добър по някакъв начин. Какъв по-добър месец за размисъл върху това от началото на годината? Често забравяме да кажем „Благодаря“, защото го приемаме за даденост или предполагаме, че другите знаят как се чувстваме. Този ден е обявен, за да признае важността винаги да казваме благодаря.

Благодаря е дума с много значения и най- истинската и сърдечна дума в езика на всеки народ. Етимологията на думата идва от две съставни „благ“ – добър и „дарявам“ или „дарявам благо“. Според тълковния речник тя означава благодарност, признателност.

Историята, произходът и основателят на Международния ден на благодарността са неизвестни. Не се знае годината, откакто се празнува този ден. Смята се, че този ден е създаден от някои компании за поздравителни картички, за да насърчи продажбата на поздравителни картички. Това обаче изглежда по-малко привлекателно. Каквато и да е причината, отправянето на благодарност трябва да се отпразнува. Малцина признават усилията на другите, като казват благодаря. За други това е ден, който ни напомня да сме благодарни на онези, които създават добро за нас.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!