Обратно към категорията

1500 лева ще бъде основната брутна заплата на шофьор в центровете за спешна помощ

Добавено на: 21.08.2023 14:59
   

Основната брутна месечна заплата на шофьор в центровете за спешна медицинска помощ ще бъде 1500 лева, като средното увеличение е с 258 лева. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков. Заплатата ще е в сила от 1 август. 

След договореното увеличение с 22% за работещите в спешната помощ, лекар с две специалност ще получава 3300 лева, каза още той. Тази есен се планират разговори по новия Колективен трудов договор, но, за да има компенсирани промени за заплати, те трябва да се заложат сега, обясни Пенков.

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков каза, че предложенията на синдикат "Защита" за увеличението на възнаграждения - на шофьор с 600 лева, с 500 лева на фелдшер, с 400 лева за лекари, с 330 лева на медицински сестри, са били представени на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество, но не са одобрени. Сумите, предложени от синдикат "Защита", нахвърлят предоставените 30 млн. лева допълнително от държания бюджет, посочи той. 

По-рано днес представители на синдикат "Защита" протестираха пред Министерския съвет. Заради несъгласието относно разпределението на допълнителните средства за възнаграждения, те поискаха оставката на цялото правителство. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!