Обратно към категорията

216 сигнала за пожари в страната през последното денонощие

Добавено на: 04.08.2021 10:42
   

Девет активни пожара бушуват в България на 4 август. Два са по-сложни - в Кюстендилско и в землището на село Беренде, в община Земен, съобщиха за БТА от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Няма опасност за хора и жилищни имоти. Активен е и горският пожар над село Розино, община Карлово. На терен там и днес са военни и специализирана техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

През последните 24 часа оперативните звена са реагирали на 216 сигнала за пожари. Повечето са в сухи треви, стърнища, отпадъци и горски площи. С тях от началото на годината общият им брой достига 4500. 

Предпоставките за възникването са няколко: суха и непочистена растителност, стопански дейности в полето и в гората, туристическа дейност. Най-основната е неправилна или небрежна работа с открит огън на място. Друга е късото съединение - в последните дни са станали именно такива инциденти в малки населени места, от което пламва суха трева. Третата е използването на неизправна техника и неподготвеността на хората при искра или друго да се справят с възникналия пожар.


Маркери: община, село

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!