Обратно към категорията

23 000 преброители и 6000 контрольори ще са нужни за националното преброяване

Добавено на: 24.09.2020 08:11
Снимки: Pixabay.com
   

Броени месеци до новото преброяване на населението на България. Над 23 000 преброители и 6 000 контрольори ще са нужни за мащабното изследване, съобщава Нова. То ще започне в началото на 2021 година, а набирането на кандидат - преброители вече започна.

Преброяването ще се извършва по два метода - с анкета, която ще попълваме заедно с преброителите, или можем и сами да се преброим електронно. В тази ситуация ще получим уникален код, който после да предадем. Кандидатстването за преброители започна от 15 септември и ще продължи до края на октомври. Основните изисквания - навършено пълнолетие, минимум средно образование, без криминално минало.

Преброяването на населението се извършва на всеки 10 години. Извън общите изисквания преброителите ще трябва и да са достатъчно смели, за да обикалят различни адреси и семейства в ситуацията на коронавирус.

5806 българи участваха в пробното онлайн преброяване на населението

Всички преброители ще имат защитни средства срещу вируса.

Преброяването е задължително. Ако откажете да участвате, глобата е 160 лв. Електронното преброяване ще се проведе от 22 до 31 януари, а анкети ще попълваме 1 до 15 февруари.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!