Обратно към категорията

26 земеделски организации продължават протестите

Добавено на: 12.02.2024 09:17
   

26 земеделски организации, които твърдят, че произвеждат 80% от млякото, 90% от зеленчуците, 30% от зърното, 100% от ориза и маслодайната роза в страната, продължават протестите.

В декларация те поискаха незабавно изплащане на държавната помощ за чувствителните сектори, отпадане на данъка върху субсидиите, промяна в Наредбите и в Стратегическия план, за премахване на всички неадекватни изисквания.

В писмо до медиите инициативния комитет обвинява Българската аграрна камара, която преговаря с правителството, че е "новосъздадена  организация, която дори няма сайт и публична информация за това кои са членовете й, какъв е уставът й, какви са целите и кой я представлява".

В интервю за БНР по този повод зърнопроизводителят Радослав Христов, член и на аграрната камара, каза, че е крайно време да  се приеме закон за браншовите организации, за да е ясно кой кой е в земеделието.

С искане за оставка на Кирил Вътев организациите, които продължават протестите обявиха, че утре планират мащабен протест пред Министерски съвет.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!