Обратно към категорията

86 нови коли за "Пътна полиция", очакват още 370

Добавено на: 04.06.2024 11:17
   

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов връчи ключовете на 86 нови високоскоростни автомобила, закупени със средства от фонда за пътна безопасност към МВР. Поръчани са общо 462 автомобила, от които 35 са високоскоростни, 200 леки автомобила и 227 високопроходими, посочи на церемония в Главната дирекция "Национална полиция" министър Стоянов.

Автомобилите са предназначени за обезпечаване работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол по първокласни пътища с интензивен трафик. Те са BMW 340i комби и са снабдени с постерминали за плащане глобите на пътя на място от нарушителите.

На журналистически въпрос дали МВР може да си позволи такива автомобили, чиято поддръжка не е евтина, Стоянов отговори, че министерството може да си ги позволи и "следва да работим с такива автомобили".

Министърът припомни, че по времето на последното редовно правителство, пред премиера и вицепремиера е представил два приоритета за МВР - мигрантският натиск и пътният травматизъм. По думите му, мигрантският натиск е овладян.

Относно катастрофите по пътищата Калин Стоянов съобщи, че към момента статистиката показва, че има 47 жертви на пътя по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Също така има 40% по-висока събираемост на глобите за нарушения на пътя.

Във връзка с темата за пътната инфраструктура и пътния травматизъм министърът посочи, че когато се констатират нередности на пътя се изпращат  писма към съответната отговорна институция. "Разпоредил съм не само да пуснем писмо, а периодично да се интересуваме какво е направено по това, което сме констатирали", добави той. Стоянов посочи, че има и разследвания за некачественото изграждане на пътища, но най-честите проблеми са за маркировка, осветление и знаци.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!