Обратно към категорията

Агроминистерството издирва виртуални животни във фермите

Добавено на: 16.01.2024 08:36
   

Тази седмица Министерство на земеделието ще започне комплексни проверки във фермите за наличието на т.нар. виртуални животни.

30% от животните ,за които държавата плаща субсидии са само виртуални ,т. е съществуват само по документи  ,но не и реално във ферлмите- каза преди месеци министър Вътев и се закани да сложи край на тази практика.

"Засега сме направили eдна контролна. Няма да казвам къде е била, при кого, в една община 216 животни ги няма. за една проверка, в една община. Само че едновременно в животновъдните обекти. Прехвърлят точни марки, прехвърлят се животни от ферма на ферма, но наистина провеждаме открита битка със субсидиевъдите. Защото те вземат пари, които трябва да отидат до реалните производители. И те дефакто крадат от своите колеги, които наистина работят," коментира преди две седмици земеделският министър.

Проверките ще са на случаен принцип, но в едно населено място ще се проверяват всички ферми ,за да няма прехвърляне на едни и същи животни в няколко ферми. Целта не е да се търсят дребни нарушения, и разлики от няколко глави добитък - обави преди дни министъра, а да се открият сериозните разминавания между обявени и налични животни.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!