Обратно към категорията

Алфа Рисърч: 40% от българите искат ротация във властта

Добавено на: 06.03.2024 10:44
   

40% от българите смятат, че ротацията във властта между Николай Денков и Мария Габриел трябва да се осъществи. Вицепремиерът Габриел води в положителните оценки – тя има 34,7% одобрение на фона на 23,6% за Денков. 

Това сочи изследване на „Алфа Рисърч“, проведено в периода 27 февруари – 3 март 2024г. от агенцията. То е реализирано със собствени средства и е проведено сред 1000 пълнолетни граждани от цялата страна.

Други 27%, основно избиратели на БСП, "Възраждане", но и на ДПС, виждат по-добър изход в избори 2 в 1 заедно с европейските през юни. 

56% от анкетираните са на мнение, че след ротацията новото правителство с премиер Мария Габриел нито ще се справя по-добре, нито по-лошо от сегашното. Всеки пети обаче очаква по-добро управление от бъдещия кабинет, докато 15% са на обратното мнение.

9 на сто от участвалите в проучването предпочитат Денков да продължи да е премиер и да няма ротация, а 8% смятат, че трябва да се проведат европейските избори и от техните резултати да се прецени дали да има предсрочни избори. 

Оценката на дейността на правителството като цяло е отрицателна – 52,9% са посочили този отговор. 

39% от хората имат положителна оценка за президента Румен Радев, а почти същият процент – 38 имат отрицателна. 

Първенец по доверие е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 21,6%, следван от Христо Иванов с 15,2%. На трето място е Костадин Костадинов с 15%. 

Източник: offnews.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!