Обратно към категорията

АПИ готви детайлна програма с проблемните пътища

Добавено на: 24.08.2023 13:58
   

Разработваме една детайлна програма, която да бъде представена на обществото, то да бъде запознато с проблемните участъци и проблемните пътища с много лошо качество, тъй като са много. Това каза в ефира на БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов.
„В момента се извършва текущо поддържане на пътната мрежа във всички 27 области и по всички магистрали, като това не включва основни ремонти. През изминалите два месеца бяха сключени договори за няколко проекта, които ще бъдат изпълнени като основни ремонти“, посочи Йорданов и допълни, че АПИ прави оценка на риска и на пътната безопасност.

През изминалата година са извършени ремонти на 52 обекта с обща дължина 615 км и на обща стойност близо 450 млн. лева, добави той.

Ясен Йорданов заяви, че амбициите му като председател на УС на пътната агенция са свързани с въвеждане на принципи на прозрачност и справедливост. „Публичният интерес трябва да бъде защитен при харченето на обществени средства“, изтъкна той. По думите му трябва да се повиши нивото на работа в АПИ, както и изискванията към изпълнителите на проектите. Йорданов призова фирмите, които ще кандидатстват по обществени поръчки, да бъдат внимателни в подбора на цените и когато ги предлагат да знаят, че АПИ ще отстоява качеството.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!