Обратно към категорията

"Автомагистрали – Черно море" с протести на 20 и 21 април

Добавено на: 18.04.2022 15:00
   

Работещите в "Автомагистрали – Черно море" - Шумен, ще блокират отново на 20 и 21 април от 11:30 до 14.00 часа движението на пътен възел "Белокопитово" (автомагистрала "Хемус"); Ришкия проход - до село Ивански; Айтоския проход - на разклона на село Вресово, община Руен и кръстовище до Велики Преслав. Това съобщиха от синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали - Черно море". 

Поводът за пореден път е изработеното и неразплатените от държавата средства за ремонта на автомагистрала "Тракия" от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор. Беше направен опит за решаване на проблема от Народното събрание на 7 и 8 април, но беше бламиран от участниците в управляващата коалиция, се казва в съобщението. 

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя "Автомагистрали" ЕАД, чрез АПИ, към дружеството е в размер на 27 644 902 лева и от него настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума. От дружеството декларират, че синдикалните им действия нямат политически характер, а се борят единствено за запазване на работните си места и за достойно заплащане на труда им. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!