Обратно към категорията

Безплатен градски транспорт за децата до 10 години от 1 февруари

Добавено на: 25.01.2023 11:00
   

Мандатът на служебното правителство изтича следващата седмица, а датата на следващите предсрочни избори е 2 април, припомни служебният премиер Гълъб Донев на днешното заседание на правителството.
„В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения и действия“, отбеляза премиерът Донев. По думите му, ако всеки върши работата, за която е избран или назначен, съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, където факторът небрежност ще е изолиран случай.
Днес правителството разгледа промени в Наредбата за медицинската експертиза, в резултат на които методиката за оценка на работоспособността ще въведе повече справедливост за хората с множество увреждания по думите на Донев.
Кабинетът одобри също допълнителни средства в размер на 73 милиона лева в подкрепа на услугата обществен транспорт в цялата страна. В резултат на решението от 1 февруари до края на годината всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а отстъпката за учениците ще се увеличи от 20 на 70%. Предвижда се още намалението за цената на картите за възрастните хора да е с допълнителни 20% - или общо 40% по-ниска цена. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!