Обратно към категорията

Благотворителна инициатива събра средства за носии за учениците в българското училище в Кеймбридж

Добавено на: 14.11.2023 09:17
   

„Да облечем децата ни в български народни носии!” - с тази идея ученикът от Българското неделно училище (БНУ) „Васил Левски“ в Кеймбридж Константин Иванов и родителите му Искра и Огнян Иванови организираха благотворителна инициатива, която беше подкрепена от цялата българска общност в Кеймбридж и не само.

Със средствата, събрани в рамките на кампанията, както и дарението, направено от семейството на Николай Серкьов, родител в училището, носиите вече са закупени. Те ще бъдат представени от учениците на „Българската Коледа в Кеймбридж“ на 17 декември, която учебното заведение ще организира за втора поредна година.

Директорът на Просветното средище Тюркян Али изрази огромната си благодарност за тази благотворителност на учениците, както и на родителите, дали примера със специално изработена статуетка на училището с лика на Васил Левски и надписа „Дела трябват, а не думи!”. Българското неделно училище „Васил Левски” - Кеймбридж благодари и на всички българи, подкрепили кампанията. „Съхраняването на българската душевност, обичаи и традиции, макар и далеч от родината, е и винаги ще бъде наш дълг и мисия”, посочи още Тюркян Али.

БТА припомня, че училище „Васил Левски“ в Кеймбридж отворя врати на 23 октомври 2022 г. Още с откриването на образователното средище в класните стаи влизат над 40 деца на възраст от четири до 16 години. Към момента записаните ученици в училището са 116.

Към просветното средище действа и безплатна група за бебета и деца между една и тригодишна възраст, наречена „Жълтоклюно патенце“. Тя дава възможност деца, заедно със своите родители, да четат български детски приказки, да пеят български детски песни.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!