Обратно към категорията

Блиц контрол в Народното събрание

Добавено на: 05.07.2024 07:24
   

Парламентът ще започне работа днес с блиц контрол, според програмата на Народното събрание. В него ще участва служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев, съобщи вчера в края на пленарното заседание председателят на Народното събрание Рая Назарян.

Действащият правилник на парламента предвижда, че в първите до два часа от заседанието в първия петък на всеки месец министър-председателят и заместник министър-председателите се явяват пред Народното събрание и отговарят на актуални устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството, отправени от народни представители на самото заседание.

Втора точка е изслушване на Димитър Главчев за уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Вносители са депутати от ПГ на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

В програмата е и редовният петъчен парламентарен контрол. В него е предвидено да участват служебният премиер Димитър Главчев и служебните министри на културата и на регионалното развитие и благоустройството - Найден Тодоров и Виолета Коритарова.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!