Обратно към категорията

Близо 30 души са разпитани по случая с разменените бебета

Добавено на: 21.12.2022 15:00
   

Близо 30 души са разпитани по случая с разменените бебета, каза пред журналисти заместник-районният прокурор Иван Стефанов. Той посочи, че разпитите са станали в рамките на една седмица.

По разследването вече са приобщени билогични материали от майките на двете деца. А ДНК експертиза е установила, че децата на двете майки са разменени при изписването им, каза Стефанов и допълни, че текат допълнително разпити на свидетели, освен вече разпитаните 28 души. И двете майки са се съгласили да дадат билогичен материал.

Прокуратурата разследва как и кога точно е станала размяната на бебетата. Децата в момента са при жените, с които са изписани като техни майки, посочи Стефанов. Няма данни някое от тях да е в опасност.

Установено до момента е, че гривните, поставени на ръцете на децата, са правилни. Различни гривни са предадени на майките, обясни Стефанов. Едната от майките запазила гривничките и след време установила, че има разминаване.

Според Иван Стефанов отговорност може да се търси на лицето, разменило двете деца - умишлено или не, както и на този, който е трябвало да контролира този процес. Ако бъде установена вина, законът предвижда до две години затвор, припомни той и допълни, че това е текст, непроменян от 1968 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!