Обратно към категорията

Блокада край Гълъбово заради лошото състояние на пътния участък

Добавено на: 04.06.2024 07:34
   

В района на Гълъбово местни жители затвориха на три места за движение международния път Русе –Свиленград. Причината е тежкото състояние на пътната настилка, която се ползва от работещи в енергийните комплекси и жители на няколко села. Това е осмият ефективен протест на местните жители. Въпреки обещанията през последните години и дори първи копки за реновация, основен ремонт не е правен от 1976 година.

„Искам да подчертая, че този протест няма никакъв политически оттенък. Недоволството е от 7 и повече години. Става въпрос за ремонт на едно трасе по поречието на Соколица, което е с дължина от 15,7 км. Самото трасе беше кърпено много пъти, а вече има и две компрометирани мостови съоръжения. Смениха се много министри, от които очаквахме да решат проблема, но всеки обещаваше, а хората вече не вярват на нищо”. Това заяви в ефира на Нова Тенчо Кайряков, който е председател на Инициативния комитет на протестиращите.

Той обясни, че по време на протеста през блокадата на пътя ще се пропускат само автомобили със специално предназначение. „Настояването ни е д а получим веднага разрешителното за строеж на пътя. Обясниха ни, че за него ще трябва поне още седмица. Но след седмица ще са минали избори и не се знае какво ще стане”, подчерта Кайряков.

„Пътят се нуждае от основен ремонт. Последният такъв е бил преди повече от 45 години, когато съм се раждал. Като експерти дойдохме на място, за да обясним на хората, че сме на финала на получаването на всички документи. До края на седмицата предстои издаването на разрешително за строеж и след приключването на административните процедури – строителят, който е готов и мобилизиран, ще започне ремонта”, обясни председателят на Съвета на директорите на АПИ инж. Йордан Вълчев.

Източник: Нова


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!