Обратно към категорията

Бъди съвременен будител!

Добавено на: 14.10.2021 14:19
   

С призива „Бъди съвременен будител“ кампанията за насърчаване на четенето и любовта към книгите „Купи една книга. Дари я на своето училище!“ приканва учениците да дарят на училищната библиотека нова книга за Деня на народните будители – 1 ноември.

В специално създадената страница на инициативата в социалните мрежи ще бъдат публикувани всички снимки, които изпратят учениците, учителите и училищните библиотекари, съобщиха за БНР от Асоциация „Българска книга“. 

Първата такава кампания се проведе през миналата година и имаше голям отзвук сред хиляди дарители, отбелязват от издателство „Ентусиаст“:

„Почти през цялата година получавахме снимки на нови класни библиотеки, кътове за четене и за дарения на фондовете за училищата. Този път кампанията се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката. По повод 1 ноември призоваваме децата да се превърнат в съвременни будители. Дарявайки своя любима книга, те стават и посланици на четенето.“

Независимо къде в училище са тези книги, те подпомагат учителите да организират различни дискусии, както и да провеждат занимания по творческо писане на децата, например.

В детските градини също се обособяват кътове с подходящи книги за децата. Така те могат да разказват по картинки, да рисуват любимите си герои, посочват издателите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!