Обратно към категорията

България е домакин на международен форум за мира в Украйна

Добавено на: 20.10.2023 07:33
   

Международна конференция „Спечелване на мира в Украйна“, организирана от Софийския форум за сигурност със съдействието на посолството на САЩ в България, ще се проведе от 9:00 ч. в Централния военен клуб в София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Перспективите за мир в Украйна, стратегиите и начините за постигане на сигурност в Черноморския регион, ролята на НАТО и Европейския съюз и бъдещето на европейската архитектура за сигурност ще бъдат основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на конференцията. 

Форумът ще бъде открит от министъра на отбраната Тодор Тагарев с дискусия, посветена на българската перспектива за справяне със сложните предизвикателства пред сигурността в Черноморския регион и извън него, като модератор ще бъде председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов. 

Посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит ще обсъди с участниците какъв е отговорът на НАТО на войната в Украйна, а заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Игор Жовква ще се включи чрез видеоконферентна връзка по темата за украинската формула за мир. 

В рамките на конференцията доц. Мила Серафимова – ръководител на програмата „Медии и комуникации“ на Софийския форум за сигурност ще открие изложбата „Солидарност с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки“. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!