Обратно към категорията

Чехия и Франция затвориха границите си, Германия - за определени държави

Добавено на: 30.01.2021 09:23
   

Чехия затвори границите си за чужденци, считано от днес, 30 януари, с цел да бъде ограничена пандемията от коронавируса.

Чуждестранните граждани няма да бъдат допускани на територията на страната, освен ако не докажат, че работят,  учат,  посещават роднини или ще участват в разрешено от правителството събитие в Чешката република.

По информация на посолството ни в Прага сред новите мерки, обявени вчера, влиза в сила и препоръка за ограничаване на контактите до членовете от едно семейство. Разрешено е събирането на обществени места на не повече двама граждани с някои изключения, сред които членове на едно семейство, придружаване на нуждаещ се гражданин за посещаване на здравно или социално заведение, събиране по служба или за извършване на търговска дейност, събиране на деца, ученици или студенти, когато е наложително.

Хотелите ще могат да приемат единствено посетители, които са командировани. Те следва да докажат това с документ, издаден от работодателя.

От утре във Франция ще могат да влизат само граждани на ЕС. За останалите границите са затворени.

Премиерът Жан Кастекс съобщи също, че ще се изисква отрицателен PCR тест при всяко влизане във Франция от страна членка на ЕС, с изключение на трансграничните работници. Тази мярка, която вече е в сила от миналата неделя за морския и въздушния транспорт, ще бъде разширена и към сухопътния транспорт, отбелязва БТА.

Освен това, всички пътувания от и до отвъдморските територии, също ще са възможни само при основателна причина.

Кастекс беше категоричен, че ще се налагат санкции при нарушения на вечерния час, нерегламентирани празненства и незаконно отваряне на ресторанти.

От днес Федерална република Германия въведе забрана за пътнически превози от страни, силно засегнати от новооткрити щамове на COVID-19. Забраната ще продължи поне до 17 февруари 2021 г.

По информация на посолството ни в Берлин ограниченията ще засегнат самолетни полети, железопътни и автобусни превози на пътници от Великобритания, Ирландия, Бразилия, Португалия и Южна Африка.  От неделя, 31 януари 2021 г., е въведена и забрана за пристигащите от Лесото. Списъкът с държави ще се обновява в зависимост от разпространението на новите щамове на вируса.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!