Обратно към категорията

В четири села балотаж на 17 март, изборите за кмет на община Панагюрище ще са на 23 юни

Добавено на: 11.03.2024 09:28
   

В общо 13 населени места в страната вчера се проведоха нови и частични избори за кметове.

В петричкото село Струмешница за кмет беше избран Николай Манолчев от партия ГЕРБ.

В провадийското село Житница също спечели кандидатът на ГЕРБ Тодор Тодоров. В село Черноок, също община Провадия, резултатите от изборите са в полза на кандидата на ДПС Анифе Ахмед.

В пернишкото село Черна гора избраха независимия кандидат Димитър Димитров.

В село Могилино, област Русе, ще има балотаж. В гълъбовското село Искрица също не успяха да изберат кмет и на вчерашния вот.

Във всички тези села вчера избираха кмет на кметство, след като на местните избори през есента двамата кандидати, достигнали до балотаж получиха еднакъв брой гласове. До извънредните избори в село Еленово, община Попово се стигна, след като досегашният кмет се оттегли от поста по лични причини. Там също ще има балотаж на 17 март.

В село Разбойна, община Руен, до частични избори се стигна, след като Хатидже Ферад, избрана за кмет на последните избори през октомври миналата година, подаде оставка месец след вота, за да поеме друг пост в общинската администрация в Руен. Новият кмет, избран вчера там, е Хатче Бехчед от Движение за права и свободи.

До извънредния вот в Лютиброд, община Мездра, се стигна, след като избраният миналата година на редовните местните избори кмет почина. Новата избраничка там е Елена Коцева от ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ – Петрана Ангелкова, спечели вчера във врачанското село Паволче. Там вчера отново гласуваха за кмет, тъй като спечелилият местните избори миналата година Георги Василев се отказа заради проблеми със здравето.

До нови избори в село Стоките, община Севлиево, се стигна след решение на Административен съд – Габрово, който обяви предишния избор за кмет на севлиевското село за недействителен. Там ще се проведе втори тур на 17 март между независимия кандидат Георги Александров и кандидата на БСП Магдалена Тотева.

Изборите в Горно Церовене, област Монтана, се наложиха след внезапната смърт на дългогодишния кмет Йордан Йорданов през януари 2024 година. Новият кмет е Ангел Ангелов от Местна коалиция „ГЕРБ (СДС, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС)”.

Частичните избори в Забърдо, община Чепеларе, бяха насрочени след подадената оставка от избраната на местния вот миналата година Здравка Черпокова – Илиева. Вчера там избраха за кмет общинския съветник от БСП Валентин Черпоков.

Междувременно президентът Радев издаде миналата седмица укази за насрочване на частнични избори на 23 юни в село Подгоре, община Макреш, село Прибой, община Радомир, село Крета, община Мездра, село Баня, община Несебър, село Тръбач, община Лозница и село Главаци, община Криводол.

Пак на 23 юни ще се проведат и нови избори за кмет на Община Панагюрище, където изборите бяха обявени за недействителни. Нови кметове ще избират и жителите на село Глава, община Червен бряг, село Слана бара, община Видин, село Прохлада, община Дулово, село Батошево.

А на 7 март Общинската избирателна комисия в Перник прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Богданов дол Венцислава Кирилова. Това става известно от решение, публикувано на сайта на комисията. Оттам посочват, че според сигнала за несъвместимост на Кирилова с позицията кмет на кметство Богданов дол е установено, че тя има дялове във фирма в разрез с изискването на Закона за местното самоуправление и местната администрация, където е посочено че кметовете на кметства не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!