Обратно към категорията

Делегатите на РАО „Тракия“ обсъдиха на заседание предизвикателствата пред общините за 2023 година

Добавено на: 21.01.2023 10:37
   

Делегатите на Регионална асоциация на общините (РАО) „Тракия“ вчера си дадоха среща на първото за тази година заседание. То се проведе в Стара Загора и премина в разширен формат - заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете от РАО „Тракия“. Кметът Стефан Радев, който е председател на УС на асоциацията от 2020 г., уточни, че в дискусията по актуални за местните власти теми бяха откроени предизвикателствата и затрудненията заради липсата на държавен бюджет през 2023 г. Беше обсъдено и продължаването на прилагане на разпоредби от сега действащата бюджетна рамка.

Сред точките от дневния ред, на които бе обърнато особено внимание, попадна предстоящото работно посещение на делегатите в турския град Истанбул. То е планувано за началото на месец февруари и е по покана на генералния директор на най-голямото водно дружество в Турция „ИСКИ“ - Шафак Баша и на кмета на истанбулския квартал „Сариер“ - Шюкрю Дженк.

Регионална асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ е независимо доброволно сдружение. То е създадено през 1997 г. Основните му цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите. Община Сливен е член на асоциацията над 20 години.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!