Обратно към категорията

Демерджиев: Предвидените за дарение за граничните пунктове с РСМ генератори ще бъдат пренасочени за Турция, където нуждата е по-остра

Добавено на: 13.02.2023 14:59
   

Предвидените за дарение за граничните пунктове с Република Северна Македония (РСМ) генератори ще бъдат пренасочени за дарение на Турция, където нуждата е много по-остра, коментира пред журналисти служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев в Благоевград.

На журналистически въпрос за обещаните на 4 февруари генератори за трите граници с Република Северна Македония министър Демерджиев посочи, че са осигурени, но заради бедствието, което настъпи в Турция след мощните земетресения, нуждата там е по-голяма и дарението ще бъде пренасочено. 

Надявам се, че Република Северна Македония ще намери сили и средства да обезпечи граничния си контрол по-добре, каза още министър Демерджиев и допълни, че предстоят консулски консултации, в които се надява да участва. „Там ще уточним всички проблеми и ако можем да помогнем, ще им помогнем, но нуждата в Турция в момента е много по-остра, касае спасяване на човешки животи и смятам там да отидат трите генератора“, каза още вътрешният министър. 

Генераторите за границата с РСМ бяха обещани от вицепремиера и министър на вътрешните работи на 4 февруари, когато в продължение на часове преминаването през граничните пунктове с РСМ беше преустановено заради неработеща система. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!