Обратно към категорията

Депутатите гласуват окончателно промените в Закона за енергетиката

Добавено на: 25.04.2024 07:46
   

Народното събрание гласува окончателно промените в Закона за енергетиката. Текстовете предвиждат отлагане на либерализацията на пазара на електроенергия за битовите потребители с една година. Първоначално законопроектът предвиждаше излизането на свободния пазар на ток да се случи от 1 юли тази година. Според аргументите на вносителите страната ни няма готовност за промяната. Така, ако промените бъдат одобрени и на второ четене, либерализацията ще бъде факт от 1 юли 2025 г.

В един от последните работни дни на 49-ия парламент се очаква в дневния ред да бъде поискано включване на предложение за предсрочно освобождаване на председателя на НС Росен Желязков.

Първа точка в приетия дневен ред са промените в Закона за Черноморското крайбрежие. Целта им е да се улесни достъпа на хора с увреждания до морския плаж. В програмата е заложено още приемане на актуализираната Пътна карта за климатична неутралност и мерки за улесняването на достъпа на хора с увреждания до морския плаж.

Предложението за предсрочно освобождаване на председателя на НС Росен Желязков е внесено с подписите на депутатите от ПП - ДБ и БСП. В мотивите са посочени четири основания. На първо място, нарушената процедура при прекратяване на мандата на управителя на Здравната каса Станимир Михайлов въпреки заявлението, че той е оттеглил вече подадената оставка от поста. Сред другите причини са системни злоупотреби с правото на председателя да предлага точки в дневния ред, нарушения при провеждане на блиц контрола и недопускането вчера на минута мълчание по повод 109-ата годишнина от Арменския геноцид. За отстраняване на председателя е необходимо обикновено мнозинство.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!