Обратно към категорията

Депутатите гласуват на второ четене промени в закона за етажната собственост

Добавено на: 20.01.2023 08:15
   

Парламентът ще приеме окончателно промените в закона за лечебните заведения. Наситена е законодателната програма за петъчния ден, като е са предвидени изслушване и парламентарен контрол.

Министерството на здравеопазването ще може да финансира дейности в областните многопрофилни болници в страната. С промените се осигурява правна възможност за субсидиране на областните многопрофилни болници за активно лечение. Обхващат се 28-те области на страната.

Костадин Ангелов от ГЕРБ обясни, че с промените в закона ще се подобри спешното здравеопазване и това при извънредни ситуации и аварии. Ще се помогне и за покриване на задълженията на областните болници за дейности като съдебна медицина, патоанатамията, прием на здравнонеосигурени спешни пациенти и кадри.

Депутатите ще приемат промени на второ четене и в закона за етажната собственост. Законопроектът вменява задължение за управителя да публикува на видно и общодостъпно място ежемесечен отчет за приходите и разходите на етажната собственост, както и задължение за етажната собственост да избере контролен съвет.

Въвежда се публичен електронен регистър на професионалните управители, управителните съвети и сдруженията на собствениците към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на парламентарния контрол ще се проведат и разисквания по питането на народните представители Иван Манев и Иван Христанов към служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова-Благова относно премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен.

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!