Обратно към категорията

Депутатите с нов опит за провеждане на пленарно заседание след изборите

Добавено на: 09.11.2023 07:21
   

Парламентът трябва да заседава за първи път след местните избори. Първото заседание беше насрочено за вчера, но се провали заради липсата на кворум.

Депутатите от ГЕРБ и ДПС не влязоха в зала, а народните представители от ПП-ДБ присъстваха, но не се регистрираха с мотива, че не искат опозицията да определя дневния ред.

От ГЕРБ обявиха, че днес все пак ще влязат в пленарна зала, защото носят отговорност за управлението. Вчера депутатите от партията не присъстваха заради срещата в централата на ГЕРБ с парламентарната група, на която беше обсъдена подкрепата за кабинета.

Днес ще заседава изпълнителната комисия, а в събота предстои национален съвет във Велико Търново, след който ще стане ясно решението на ГЕРБ.

Депутатите трябва да прекратят правомощията на трима народни представители, които бяха избрани за кметове. Това са Евгения Алексова от ГЕРБ - на район Панчарево, Петър Куленски от ПП-ДБ – на Пазарджик и Калин Калапанков от БСП, който ще бъде кмет на Брезово.

Два от проектите в дневния ред са свързани с деца. С промените в Закона за филмовата индустрия се цели думата "лица" да бъде заменена с "деца" в предупредителните надписи. Вносител е Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Първа точка в петък ще е повторното разглеждане на Закона за енергетиката, върху който президентът наложи вето. Очаква се тогава да бъде ратифицирано споразумението за участие на България в Програмата на ОИСР за Украйна с доброволен финансов принос в размер на 60 000 евро.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!