Обратно към категорията

Действието на бюджета е удължено и за 2023 година, отпадат 25-те стотинки компенсация гориво

Добавено на: 24.12.2022 09:33
   

Последният приет проект за тази година са промените в Закона за трудовата миграция, с които се облекчават възможностите за наемане на работа у нас на висококвалифицирани чужденци чрез т.нар. "синя карта".

Срещу тях се обявиха само "Възраждане" и ДПС – от Възраждане заговориха за заплаха за националната сигурност заради отпадане на изискването кандидатстващите за работа чужденци да бъдат проверявани от ДАНС и МВР и подбиване на цената на труда на българските работници.

От ДПС видяха повторение на казуса на компрометираното инвестиционно гражданство и замяна на златните визи със златни трудови книжки.

А от "Продължаваме промяната" отговориха, че съпротивата срещу закона е съпротива срещу икономическия ни растеж.

В последния си работен ден за 2022 година депутатите спазиха традицията да работят с удължено работно време и да спорят ожесточено. За това близо девет часово пленарно заседание те отделиха час в началото, за да се скарат за дневния ред.

Отхвърлиха ветото на президента върху Изборния кодекс и така окончателно хартиената бюлетина се завръща и в секциите с над 300 избиратели, като взаимно се обвиниха, че взривяват доверието на избирателите в изборния процес.

Приеха действието на тазгодишния бюджет да бъде удължено и за следващата година, прекратявайки компенсацията от 25 стотинки на литър гориво. 

Така приключи работата на този парламент – за тази година.
Източник: БНР

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!