Обратно към категорията

От днес: Всички плажове трябва да са обезпечени със спасители и реанимационни пунктове

Добавено на: 02.07.2024 09:53
   

От 1 юли, всички плажни ивици по родното Черноморие трябва да бъдат обезпечени с максималния брой спасители, които са посочени в концесионния договор с министерството на туризма. До началото на седмицата стопаните на плажовете имаха възможност на постовете да има по-малък брой гардове. 

Според Кирил Спасов, концесионер на Поморие-Изток, един от носителите на Син флаг, плажната ивица е обезпечена. "Ресорните институции направиха 2-3 проверки по всички наши плажове, като не откриха нарушения. Готови сме за летния сезон. Тази година старата наредба остава в сила - работното време на спасителите е от 8 до 18 ч. През юли и август всички концесионери трябва да имат пълен брой спасители, на всеки пост по двама. На по-малките плажове има медицински пунктове, а на по-големите - реанимационни с мобилни екипи, оборудвани по изискванията на МЗ", посочи той.  

По думите му при намаляване на туристопотока, концесионерите имат право на закриване на спасителски постове, но това няма да се случи до края на активния сезон - 30 септември. "Нямаме право да променяме цените на чадър и шезлонг, след като сме ги посочили при подписване на договор за концесия", обясни Спасов.

Източник: NOVA


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!