Обратно към категорията

До 1 декември земеделците могат да подават заявления за подпомагане по "де минимис"

Добавено на: 20.11.2023 07:04
   

От днес до 1-ви декември земеделците могат да подават заявления за подпомагане по схемата "де минимис". Бюджетът на схемата е 47,5 млн. лева и се  предоставя за покриване на част от разходите за изхранване на животните през зимния сезон и за осигуряване подготовката за реколта 2024 г.

Одобреният от Фонд "Земеделие" бюджет от 47,5 млн. лв. се разпределя на равни части между животновъди и растениевъди. Ставката за едно животно, както и за един хектар, ще бъде определена  след приключване на приема на заявления.

За пръв път тази година агроведомството имаше идея парите да се насочат не към всички земеделци, а към най-малките и уязвимите. Идеята обаче срещна съпротивата на големите в бизнеса.

"Най-малките са тези, които получават най-малко или не получават нищо по други мерки.  А тук всички искат да получат - и тези, които са получили стотици хиляди по други  мерки, и те искат средства по "де минимис" (de minimis). И сега знаете ли какво ще стане? Както върви, ставката по  "де минимис" може да падне и под 1 лев", каза министърът на земеделието Кирил Вътев  и се закани, че подобно "извиване на ръце" се случва за последен път, докато той е министър.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!