Обратно към категорията

Дванадесетокласници могат да тестват знанията си с безплатна пробна матура по български език и литература

Добавено на: 05.12.2022 11:59
   

На 10 и 11 декември ще се състои безплатна пробна онлайн матура по български език и литература (БЕЛ) за 12-и клас. Издателството "Клет България" предоставя възможност на учениците да тестват знанията си с взетия материал до момента в удобно за тях време, съобщиха организаторите.

Пробният изпит е по актуалния формат на Министерството на образованието и науката (МОН) и ще ориентира учениците за нивото им на знания към момента. Участвалите гимназисти ще получат обратна връзка на затворените въпроси от тестовата част и ключ с насоки за отговорите на отворените въпроси. Всеки ученик ще получи ценни насоки от експерти оценители за това как да се справи успешно с последния въпрос, свързан със създаването на есе или литературно-интерпретативно съчинение.

"За втора поредна година организираме безплатна пробна матура онлайн за всички дванадесетокласници. Това е много важен момент за тях и искаме да ги подкрепим с тази своеобразна репетиция. Миналата година пробният изпит предизвика много голям интерес. През новата календарна година предстои и началото на онлайн курс М@турата, за който с радост мога да споделя, че миналата година подготви курсистите за отлично представяне на реалния изпит", коментира Владимир Колев, управител на издателството "Клет България".

Онлайн курсът "М@турата" предоставя ефективна подготовка за предстоящата матура по БЕЛ за 12-и клас. Обучението съдържа 28 урока (84 учебни часа) в реално време по актуалната изпитна програма, както и допълнителни срещи, дискусии и записи на уроците. Началото му е на 6 февруари 2023 г. и ще се провежда всеки вторник и четвъртък, от 18:00 до 20:00 часа. Началото на курса ще постави кариерният консултант Николета Митева, която ще има онлайн работилница на тема "Как да направиш кариерен план за твоето бъдеще в 12-и клас?".

Всички участници ще имат възможност да учат и да се упражняват с множество дигитални и интерактивни ресурси - мисловни карти, електронна христоматия, задачи и упражнения. Част от курса са две пробни матури, с които учениците ще могат да проследят прогреса си. Пробните изпити ще са с цялостна проверка на тестовата част и на свободните отговори от експерти оценители.

Издателство "Клет България" е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките "Анубис", "Булвест 2000" и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Издателството доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства - Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

"Клет България" е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, на Българо-британската бизнес асоциация, на Германо-българската индустриално-търговска камара и на Асоциацията "Българска книга".


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!