Обратно към категорията

Държавата ще осигури временни жилища на пострадалите от наводненията в Карловско

Добавено на: 05.09.2022 11:04
   

Държавата ще осигури временни жилища на тези, които са изгубили своите имоти след наводненията в карловските села, надявам се впоследствие да има и по-сериозна реакция, заяви в предаването  „Здравей, България” по Нова телевизия служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. 

На първо време се търсят контейнери, за да може да се настанят временно хората, след това да се търси и друго решение, надявам се, че държавата ще влезе наистина в час, отбеляза Димитър Стоянов. Контейнерите са климатизирани и отоплени, уточни той. Министърът съобщи още, че междуведомствена комисия ще направи оценка на щетите и след това ще подготви необходимите средства, които да бъдат изплатени на пострадалите.

„Там, където сме получили сигнали, сме реагирали незабавно. Още на втори септември беше задействан модулът за преодоляване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде веднага в Богдан и Каравелово. Не сме получили друг сигнал, не сме реагирали”, заяви министърът на отбраната.

Той обясни, че операцията минава през три етапа – спасяване и евакуация на населението, втори – осигуряване на вода, храна и лекарства, третият – преодоляване на щетите. Още първия ден са изпратени над 100 човека и 18 машини между Богдан и Каравелово. За съжаление се получи така, че част и от нашите хора бяха отцепени в района, каза Димитър Стоянов.

Армията е на място, изкарали сме цялата възможна техника, от горските стопанства също е изкарана техника, посочи още министърът, но припомни, че военните помагат и в охраняването на границата и над 500 човека са там.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Петя 05.09.2022 12:54

Значи мизерните украйинци ги настаняват в хотели живяха си, пекоха за з@дниците по морето никой не ги закачаше, че и по 40 лв на ден им даваха! А защо като стане на въпрос за българите веднага им предлагат фургони? На украинците може лукс, а на българите мизерните фургони!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!