Обратно към категорията

Държавата ще плаща по 250 млн. лв. годишно на "Мини Марица Изток" за рекултивация

Добавено на: 25.04.2024 13:41
   

Парламентът задължи Министерския съвет да осигури от държавния бюджет средства на „Мини Марица Изток“ ЕАД в размер на 250 млн. лева годишно за срок от четири години с цел обезпечаване на дейности по техническа рекултивация на нарушени терени на находище „Източно маришки въглищен басейн”. Решението беше прието със 168 гласа „за“, 2 „против“ и 38 „въздържал се“.

По време на дебата в пленарната зала присъстваха представители на протестиращите миньори и енергетици, което от „Продължаваме промяната-Демократична България“ определиха като „прецедент“ и „организиран фарс“. 

Първоначално в проекторешението, внесено от ГЕРБ-СДС, се предлагаше на „Мини Марица Изток“ да бъдат осигурени по 200 млн. лева годишно за периода 2024-2029 г., т.е. за пет години. По предложение на Йордан Цонев от ДПС беше прието да бъдат отпуснати по 250 млн. лева годишно за четири години. Колегата му Хамид Хамид обясни, че четири по 250 млн. всъщност е пет по 200 млн. лева.  

По предложение на Искра Михайлова от „Възраждане“ беше записано, че средствата ще се предоставят само и единствено при условието, че дейностите по рекултивация се извършват единствено от „Мини Марица Изток“ ЕАД, като не се допуска възлагане или преотдаване на дейности на частни дружества и/или дружества с държавно или общинско участие. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!