Обратно към категорията

Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ закупи модерно оборудване за извънредни ситуации

Добавено на: 22.02.2024 11:52
Снимки: Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“
   

Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ (ДАДРВВЗ) закупи модерно оборудване, предназначено за бърза и ефективна реакция при евентуални бедствия и кризи. Оборудването включва последно поколение палатки, походни легла и възглавници, съобщиха от пресцентъра на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". 

Палатките могат да се използват в различни климатични условия при температурен диапазон от - 20° С до +40 ° С и да предпазват от влиянието на околната среда. Независимо дали става въпрос за силни вятърни бури, наводнения или екстремни горещини, палатките са разработени да устоят на всякакви климатични предизвикателства. Те са многофункционални и позволяват ползване както за спални помещения, така и като полеви кухни или лазарет при извънредни ситуации.

Всяка палатка разполага с електрически надувател, който има мощността да я разгърне за по-малко от 10 минути, както и с ръчна бутална помпа, която да служи при липса на електричество. Към оборудването има и еквивалентен брой преносими LED фенери, които могат да бъдат захранвани чрез динамо, солар или с батерия посредством допълнителните аксесоари, като зарядно за кола и вграден USB порт.

Всички материали са разпределени на териториален принцип в Западна, Централна и Източна България, което ще даде възможност за максимално бърза и ефективна реакция в случай на нужда.

Оборудването бе прието лично от вр.и.д. председател на ДАДРВВЗ Асен Асенов в една от базите на агенцията.

Материалите са закупени с цел готовност за реакция при евентуални природни бедствия, каквито се наблюдаваха през последните години, се посочва в съобщението. 

Едно от големите предимства на палатковите лагери е тяхната мобилност. Палатките са леки и лесни за транспортиране и могат бързо да бъдат превърнати в готови за ползване помещения. В сравнение с доставката и оборудването на фургони, каравани или други временни постройки, разгръщането на палаткови лагери не налага съобразяване с труднодостъпните локации.

Съвременните палатки са проектирани да гарантират безопасност и комфорт за хората, които са били принудени да напуснат домовете си в резултат на извънредни ситуации. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!