Обратно към категорията

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката

Добавено на: 17.10.2023 09:40
   
На 17 октомври, вторник, от 14.00 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката. 
Отличието ще бъде връчено на Боряна Кадмонова, дългогодишен изпълнителен директор на Фондация „Еврика“, за нейния значим принос към българската наука, техника и предприемачество.
За неговия значим принос за развитието на висшето образование, спорта и туризма с Почетния знак на президента ще бъде удостоен и президентът на Колежа по туризъм – Благоевград проф. Васил Жечев.
Почетният знак на държавният глава ще бъде връчен и на изявения хореограф доц. Георги Хинов за неговия значим принос в областта на българското фолклорно танцово изкуство.
Диригентът на Академичен хор „Ангел Манолов“ към Национален студентски дом Маестра Дарена Попова ще бъде отличена за нейния значим принос в развитието на българското хорово пеене.
Странджанската народна певица Златка Ставрева ще бъде удостоена с Почетния знак на президента за своя значим принос в развитието на българското фолклорно певческо изкуство.
Сред отличените ще бъде и проф. д.ик.н. Стоян Денчев, преподавател и учен, за неговия значим принос за развитието и модернизацията на висшето образование и по повод неговата 70-годишнина.
 

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!