Обратно към категорията

Дъждовете в Северозападна България са създали редица опасности по пътищата

Добавено на: 22.06.2023 09:56
   

Дъждовете в Северозападна България са създали редица опасности по пътищата, предупредиха от Европейския център за транспортни политики. За тях няма поставени знаци, казаха още от Центъра. За безопасността на пътя е важно шофьорите да се движат с повишено внимание.

Заради падналите обилни валежи в населени места от Северозападна България на много места са се активизирали свлачища, има паднали камъни на други места, а продължителните превалявания редувани със слънчево време ускоряват растежа на тревата, а това води до намаляване на видимостта в много от участъците, каза Диана Русинова, председател на Европейския център за транспортни политики. За да е безопасно придвижването на превозните средства е важно шофьорите да се съобразяват с променената обстановка, каза още Русинова.

"На много места има наноси от пясъчна фракция, камъни, кал, което в известна степен създава проблеми за сцеплението на автомобилната гума. Така че водачите, тръгвайки на път, трябва да имат едно на ум, че пътищата все още не са разчистени от щетите в следствие наводненията".

Тези опасности на пътя, казва още Диана Русинова не са сигнализирани със знаци, табели или някаква информация за шофьорите:

"Никой не знае точно, така че няма как да бъдат сигнализирани. По-скоро по линия на текущия ремонт и поддръжката се очаква тяхното своевременно отстраняване"..

И скоростта на движение трябва да бъде съобразена с условията на пътя, за да може да се реагира навреме и да се спре при необходимост.

"При максимална скорост от 90 км/ч  там, където има някакви участъци, за които знаем, че са пострадали от валежи, е хубаво да ограничите скоростта до 80-70 км/ч., за да си дадете по-голяма възможност да спрете".

Информация за хода на възстановителните дейности след последните наводнения в Северозападна България ще представи пред депутатите министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!