Обратно към категорията

ЕК регистрира „Прекратяване на ерата на клането“

Добавено на: 01.05.2022 12:12
   
Европейската комисия реши да регистрира Гражданска инициатива, озаглавена "Прекратяване на ерата на клането". Организаторите призовават Комисията да изключи животновъдството от дейности, които отговарят на условията за земеделски субсидии, и да включи етични и екологични алтернативи като клетъчно отглеждане и растителни протеини, съобщава agro.bg.. 
 
Те също така искат да се въведат стимули за производство и продажба на растителни и клетъчни селскостопански продукти. След регистрация организаторите разполагат с шест месеца, за да започнат събирането на подписи. Ако Европейска гражданска инициатива получи един милион изявления за подкрепа в рамките на една година от най-малко седем различни държави членки, Брюксел ще трябва да реагира, като може да реши дали да продължи искането или не и ще бъде задължена да обясни мотивите му.
 
Зад гражданската инициатива стоят няколко предимно италиански природозащитни и фермерски организации, които смята животновъдството за най-големият замърсител на околната среда. Според тях 51% от парниковите газове, които изхвърляме в атмосферата, са причинени пряко от консумацията на месо и твърдят, че етичните алтернативи, които те предлагат, се произвеждат с 99 на сто по-малко емисии. Технологиите, лансирани от организаторите на инициативата, са "култивирано месо" и "месо от зеленчуци". При първата месото се "произвежда" в лаборатория от истински животински клетъчен материал, докато при втората крайният продукт се прави изцяло на растителна основа. 
 
Ултимативната цел на инициаторите е премахването и криминализирането на всички форми на експлоатацията на животни.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!