Обратно към категорията

Експерт препоръчва увеличаване на контрола над системните нарушители на пътя

Добавено на: 14.01.2023 10:21
   

Експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев препоръча ръководителите на пътната полиция да увеличат контрола не само над водачите, но и на системните нарушители.

"Да вземем последните случаи с тежки произшествия с превишена скорост – на Околовръстния път, на мола на "Лозенец", де факто там не е имало контрол, установявани са нарушения, но никой не е взел мерки, а това всъщност е ангажимент на ръководителите на тези звена. Да кажат има система, в която система са въведени всички нарушения на всички водачи, дайте да извадим от тях една елементарна проста програма, да извадим онези, които имат 1,2,3,5 или 10 нарушения, за да обърнем внимание на тези хора, за да се предотвратят такива трагични ситуации."

Стратиев настоя и за контрол на контролиращите.

525 души са загинали по пътищата у нас през миналата година, показват неофициалните данни към този момент, но пътно-транспортната обстановка остава тежка, каза експертът.

Независимо, че загиналите са със 35 души по-малко, отколкото през 2021 г. (тогава през ноември при ПТП на македонски автобус на АМ "Струма" загиват 46 души), като цяло всекидневието в страната показва, че резултатите са по-неблагоприятни отколкото миналата година, смята Алекси Стратиев.

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!