Обратно към категорията

Ето колко ще се плаща на членове на комисии за местните избори

Добавено на: 04.08.2023 08:28
   

В свое решение от днес Централната избирателна комисия (ЦИК) определя възнагражденията на членовете на общинските избирателни комисии (ОИК) и секционните избирателни комисии (СИК) и специалистите към ОИК за произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.

ОИК

За изборите за общински съветници и за кметове на общини и на кметства председател на ОИК ще получава 1870 лева, заместник-председател – 1775 лева, секретар – 1775 лева, член – 1685 лева.

За изборите за общински съветници и за кметове на общини, кметове на райони и кметове на кметства председател на ОИК в София ще получава 2300 лева, заместник-председател – 2200 лева, секретар – 2200 лева, член – 2000 лева. В общините Пловдив и Варна за председател е определено месечно възнаграждение в размер на – 2035 лева; заместник-председател – 1925 лева; секретар – 1925 лева; член – 1760 лева.

Според решението членовете на ОИК получават месечно възнаграждение от 9 септември 2023 г. до 7 дни от обявяване на резултатите от изборите за І тур или за ІІ тур, ако се произвежда такъв в съответната община.

СИК

Възнаграждението на членовете на СИК за І тур при произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове за председател е 275 лева, заместник-председател – 245 лева; секретар – 245 лева, член – 215 лева.

За участие в обучението на СИК от ОИК се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 40 лв. на всеки участвал в обучението. За получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали в деня преди изборите, както и за подреждане на помещението за гласуване, се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 15 лв. на всеки участвал, пише БТА. 

При произвеждане на ІІ тур на изборите за кметове на членовете на СИК се изплаща ново възнаграждение.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!