Обратно към категорията

Фонд "Земеделие" започва прием по нова мярка за подпомагане на лозаро-винарския сектор

Добавено на: 15.02.2021 08:27
   

Фонд "Земеделие" започва прием по мярката "Информиране в държавите членки" от Националната програма за подпомагане в лозаро-винарския сектор. Мярката се прилага за първи път в България и бюджетът ѝ за тази година надвишава 3 млн. лева, съобщават от БНР.

Мярката всъщност цели да информира потребителите за отговорната консумация  на вино и риска, свързан с вредата от алкохола.

Очаква се участниците да ориентират широката публика и за вписаните в европейските регистри вина със специфична репутация, географска среда и произход.

За подпомагане могат да кандидатстват браншови организации на производители на вино, както и държавни органи и институции, чиято дейност е свързана с насърчаване на този бизнес.

Допустимите за финансиране дейности са свързани с провеждане на информационни кампании в медиите, изработване на брошури, флаери, плакати, билбордове, създаване на уеб сайт, участие в изложение, панаири и фестивали.

Максималната стойност на един проект не може да надвишава 700 хиляди лева годишно и два милиона лева за тригодишен период.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!