Обратно към категорията

Фондация "Ела и ти" с нова инициатива: Панти, шейни, усмивки

Добавено на: 13.02.2021 09:34
   

Панти, шейни, усмивки

Водени от нови идеи и желания да създадем една по-различна емоция и преживяване за хората с увреждания, сме готови да се впуснем в нови предизвикателства и емоции.  

„Панти, шейни и усмивки” и нека заедно да сбъднем нови мечти е новото ни събитие. Нека този път бъдем подготвени с подходяща шейна :)

С посещенията на пещерите "Съева дупка", "Бачо Киро", „Проходна”, както и вълнуващото преминаване по тролей, издигане с въже към небесата, посрещнахме още едно предизвикателство в началото на месец октомври 2020 г. Заедно със смелата Милена, в екип от 4 жени и един мъж, преминахме 11 километровото трасе в планинското състезание „По стъпките на Алеко с приятел”. Звучеше невероятно на старта. Но успяхме и преминахме финала!

Заедно с раждането на тази наша дръзка идея, срещнахме и веднага подкрепа с предоставена количка, с която преминаването на Милена по трасето стана възможно, споделят от фондация "Ела и ти".

Сега, няколко месеца по-късно, натрупали и опит, планираме участие в новото предизвикателство в зимната планина.

Този път искаме да сме подготвени и използваме специално изработени олекотени и адаптирани шейна и носилка с колело. Посветихме няколко месеца в изчистване на идеята за изработката на този така необходим ни за събитията инвентар, като обмисляхме да бъде по-леко от това, което използвахме, по-комфортно и гъвкаво решение.

Разчитаме на Вашата подкрепа да успеем да реализираме този свой проект, с който ще помогнем за включването на повече хора в нашите инициативи и изработването на такива шейни и носилки за по-широко приложение.

Средствата са необходими за изработване на една олекотена и адаптирана шейна, с която да участваме в събитието в края на м. март и изработване на една олекотена и адаптирана носилка с колело, която да използваме в тазгодишното състезание „По стъпките на Алеко с приятел”. Те ще бъдат по-леки, изработени от алуминий и същевременно подсигуряващи необходимия комфорт на участниците. Целта ни е да направим преживяването по-леко и по-комфортно, както за участниците, така и за тези доброволци, които ще дърпат шейната и бутат носилката по стръмните планински терени.

Нашите инициативи привличат интереса и участието на все повече хора. До момента сме направили възможно посещението на труднодостъпните пещери за над 120 човека с увреждания. Това е една истинска история за екип от над 60 доброволци, които „рисуваха” усмивки върху лицето на другия.

Наши верни партньори са Планинско спасяване Пазарджик, Пещерно спасяване и множество доброволци, присъединяващи се към всяка инициатива.  Най-смелата ни инициатива беше преминаване по тролей с дължина 130 м над Фотинските водопади. Емоция и гледка, която малцина са изпитали, но става възможна за 18 човека със затруднена подвижност.

Носители сме на наградата на TimeHeroes 2019 - в категория СМЕЛ ПОДХОД: https://awards.timeheroes.org/ela-i-ti-foundation-2019

Проектът ни ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ спечели финансирането на  СТОЛИЧНА ПРОГРАМА "СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ". 

Нека заедно бъдем причината за усмивката на лицето на другия

Може да помогнете тук

Припомняме, че в една от инициативите на "Ела и ти" миналата година Радио 999 помогна на Стаси от с. Тенево да види Божиите очи в пещера "Проходна". С помощта на Боби Димитров Ясен от Варна също сбъдна мечтата си. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!