Обратно към категорията

На на ГКПП – „Малко Търново“ задържаха украинка, издирвана от властите в Танзания за контрабанда на 116 костенурки

Добавено на: 10.03.2023 10:35
   

По искане на Окръжна прокуратура - Бургас бе взета мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни спрямо украинска гражданка, издирвана от властите в Танзания за незаконно притежание и контрабанда на 116 костенурки от защитен вид

По искане на Окръжна прокуратура - Бургас бе взета мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни по отношение на украинската гражданка О.К. Тя е издирвана от властите в Танзания, чрез Интерпол. Спрямо О.К. в Танзания се провежда наказателно преследване за незаконно притежание и контрабанда на 116 костенурки от защитен вид. Те са държавна собственост и са били изнесени през международно летище в Танзания. За посоченото престъпно деяние наказателният закон в Танзания предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 30 години.

О.К. е установена от българските власти на 28.02.2023 г. на ГКПП – „Малко Търново“. Престъпленията, за които тя е издирвана в Танзания имат аналог и в българския наказателен кодекс.

Постановената по отношение на О.К. мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни е окончателна, тъй като тя е потвърдена от Апелативен съд - Бургас в съдебно заседание, проведено на 09.03.2023 г.

Предстои искането за екстрадиция на украинската гражданка да бъде разгледано по същество пред Окръжен съд - Бургас.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!