Обратно към категорията

Готвят промени при регистрацията на автомобили

Добавено на: 05.06.2024 09:55
   

Междуведомствена работна група, в която участват представители на МВР, ИА "Автомобилна администрация" и Министерство на електронното управление, е изготвила предложения за дигитализация на регистрацията на автомобили. Това става ясно от отговор на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в отговор на народния представител Божидар Божанов от ПП-ДБ.

Вътрешният министър заявява, че са предприети действия за интеграция на системите на МВР и ИА "Автомобилна администрация" за обмен на данни от удостоверяването на за индивидуално одобряване от автомобилите.

От отговора на служебния министър на вътрешните работи става ясно, че се разработва програмно осигуряване за първоначална регистрация на нови превозни средства, като се предвижда се използват дигитални сертификати за съответствие.

Работната група разработва и нова информационна справка със свободен достъп в Портала за електронни административни услуги на Вътрешното министерство, чрез която да се проверява статута на регистрация на колата – дали е валидна или прекратена, която ще предоставя на гражданите информация за актуалното състояние по процеса на регистриране.

Калин Стоянов припомня, че към момента има възможност за онлайн заявяване за регистрация на автомобили и прекратяването ѝ по електронен път чрез Портала за електронни административни услуги на Вътрешното министерство с валиден електронен подпис.

Агенция "Фокус"


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!