Обратно към категорията

Градският транспорт в Созопол безплатен на 17 юли

Добавено на: 16.07.2022 10:41
   

Градският транспорт в Созопол ще е напълно безплатен на 17 юли по повод празника на града, съобщават от общината.

Община Созопол отправя покана към всички жители и гости на града да се включат в плувния маратон, който ще се проведе на 17 юли, съобщиха от общината. Участниците ще отплават с атрактивния созополски кораб „Посейдон”, от който ще бъде даден плаващ старт в района на мигалката.
Мястото на срещата е на 17 юли, 8:00 ч. на кея на старото пристанище в Созопол. На място ще бъде записването на участниците, както и провеждането на задължителните медицински прегледи. Всички непълнолетни участници трябва да представят писмено съгласие от родител/настойник по образец, който може да получите при записване.
Дистанцията по време на маратона е около 2км. При лошо време, дистанцията може да се увеличи, тъй като трасето около стария град се характеризира с вълнения и течения, и това може да наложи по-отдалечено обикаляне на брега.
Финалът на маратона ще е на Централен плаж гр. Созопол.
Община Созопол отново е подсигурила парични награди за участниците в традиционния за града маратон.
Кулминацията на празника ще бъде в 20:30 ч., когато на сцената на летния театър кметът Тихомир Янакиев и председателят на Общински съвет Георги Пинелов ще връчат официално отличията "Почетен гражданин" на олимпийската медалистна от Токио 2020 Евелина Николова и нейния треньор Мирослав Гочев, както и на отдалия живота си на спорта - старши треньора на Гребен клуб Созопол Андон Кюмурджиев. Вечерта ще продължи със спектакъл на ансамбъл "Чинари". Празника се очаква да уважат министри, областен управител,
народни представители и уважавани спортисти. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!