Обратно към категорията

Благотворителна инициатива подпомага деца от Великотърновски села

Добавено на: 19.04.2021 13:36
Снимки: Катя Симеонова
   

В ход е благотворителна инициатива, която се извършва в помощ на деца от Великотърновски села, които учат в ОУ "Христо Ботев", с. Алеково, общ. Свищов, научи 999.

Всичко започва със създаването на инициативата “Маратон за герои”, която идва в отговор на призива на международните организации за подпомагане на психичното здраве и овластяване на децата в пандемичната обстановка в целия свят, породена от корона вируса Ковид-19. Чрез нея студентите, които участват в проекта, осъзнават колко голяма нужда имат децата от това училище да получат качествено обучение. За целта бива създадена и текущата кампания от доц. д-р Катя Симеонова, преподавател в катедра „Начална училищна педагогика“ и нейни студенти. Тя има за цел да бъдат събрани средства, за да може да бъдат закупени консумативи от първа необходимост, за провеждането на нормални училищни часове. В това число влизат материали като ножици, листи, тетрадки, пергели и други. Едно от условията е всички тези предмети да бъдат стопанисвани от учителите, за да може всяко едно дете да се възползва пълноценно от тях.

„Идеята е проста. Тези деца да имат най-необходимото за провеждането на нужното им качествено обучение и учителите да имат инструментите, с които да им го предоставят.“, каза за 999 Мария Банова, студент във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Тя е родом от Ямбол. Мария, също така, подпомага проекта, чрез неговото разпространение в социалните мрежи.

До този момент вече са закупени и раздадени различни материали за смесените паралелки на 1-ви - 2-ри и 3-ти - 4-ти клас в Основно Училище "Христо Ботев", с. Алеково. Кампанията обаче продължава, като предстои събирането на пари и закупуването на още консумативи, за още деца в нужда.

За подкрепа на инициативата може да използвате следния начин: 

Превод по банков път:
IBAN: BG19BUIN95611000646153
Титуляр: Antoniya V. Simeonova
Телефон: 0884874266
Екип 999

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!