Обратно към категорията

Има възгледи за възобновяване проекта относно АМ "Рила"

Добавено на: 15.07.2021 09:48
Снимки: БГНЕС
   

Възможностите за възобновяване на проекта за изграждане на магистрала „Рила“ обсъдиха експерти по пътно строителство заедно с представители на Регионалното министерство, Пътната агенция и Столичната община, предават от БНР. Участниците в дискусията се обединиха около заключението, че магистралата е нужна на страната, защото осигурява допълнителна транспортна свързаност, ще допринесе за икономическото развитие на Югозападния региони и е стратегически важна като част от Коридор №8 .

Магистрала „Рила“ ще свързва три други магистрали – „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“ като идеята е тя да започва от граничния пункт „Гюешево“ на границата със Северна Македония и премине през Кюстендил, Дупница, Самоков, като при яз. "Искър" се разделя в две направления – към „Хемус“ и към „Тракия“, каза бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев. 

От друга страна магистралата ще представлява и далечен обходен маршрут на София, което ще облекчи трафика по околовръстното шосе на столицата, добави зам.-кметът по транспорта Кристиян Кръстев. 

Трасето е с дължина около 100 км и е с предполагаема стойност между 4 и 5 млн. евро на километър, а финансирането може да стане чрез публично-частно партньорство, уточни зам.-министърът на регионалното развитие Тодор Анастасов. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!