Обратно към категорията

Избирателни секции, според плановете, в 60 държави

Добавено на: 22.04.2024 14:58
   

Районните избирателни комисии вече приемат документи за регистрация на листите с кандидатите за народни представители. Крайният срок  е 17.00 часа на 29 април. Листи могат да регистрират само партиите и коалициите, допуснати до участие в изборите на 9 юни от Централната избирателна комисия. 

За вота "две в едно" зад граница на този етап се планира секции да има в 60 държави. ЦИК обяви местата за гласуване в дипломатическите и консулските ни мисии, както и тези извън тях,  в които на предходни избори са гласували не по-малко от 100 избиратели. Министерството на външните работи не препоръчва да се разкриват секции за вота в украинската столица Киев и в Одеса.

С писмо до Външното ни министерство определя за нецелесъобразно секции за гласуване да има в Рамала, Палестина, посолствата ни в Техеран в Иран, Сана в Йемен, Багдад в Ирак, в Пхенян, в Дамаск в Сирия, Триполи в Либия, Кабул в Афганистан. В списъка на Външното ни министерство като нецелесъобразни за разкриване са обявени и секции в още няколко посолства.

За част от обявените за разкриване секции зад граница все още няма потвърждение, че приемащата страна е дала разрешение, но поне към момента се очертава най-много места и секции в чужбина отново да има в Турция, в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия,  в Германия, Испания, САЩ. Окончателно къде ще има избирателни секции зад граница ще стане ясно на по-късен етап с решение на ЦИК, което трябва да бъде прието не по-късно от 21 дни преди изборния ден.

Източник: БТА
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!