Обратно към категорията

Изплащат на земеделските стопани близо 700 млн. лв. до края на годината

Добавено на: 03.11.2023 16:38
   

Земеделските производители да получат близо 700 млн. лева през декември т.г. е цел, по която Министерството на земеделието и храните работи активно, съвместно с Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Това стана известно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков с представители на зърнопроизводителите, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. В разговора участваха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителните директори на ДФЗ и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Георги Тахов и Светлозар Патарински, както и директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев. 

Следващата седмица предстои да бъде публикуван индикативният график за всички плащания към земеделските производители до края на годината. Най-голямото плащане, в размер на близо 700 млн. лева, е по интервенцията „Основно подпомагане на доходите за устойчивост“ от Кампания 2023, което замества Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). От понеделник, 6 ноември, всеки кандидатствал за подпомагане по директни плащания за Кампания 2023 ще получи по имейл информация за резултата от мониторинга на площите си. Стопаните ще могат да се запознаят с резултатите и да преценят дали да подадат възражение в 14-дневен срок чрез Системата за електронни услуги (СЕУ) или да оттеглят парцела си.

В хода на срещата зърнопроизводителите представиха пакет от мерки и предложения, които според тях ще помогнат както за организацията, така и за начина на работа в сектора. Премиерът акад. Денков приветства конструктивния подход и увери, че правителството е готово да влезе в експертен разговор по всяко едно от предложенията, така че да се изработят най-ефективните решения в дългосрочен план, посочиха от правителството. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!