Обратно към категорията

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури дари 362 килограма риба на социални домове

Добавено на: 24.01.2024 14:48
   

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) дари над 300 килограма риба на социални домове в страната. Рибата е иззета по време на мащабна акция в язовир "Мандра" край Бургас, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Във водите на язовира са открити около 1200 м незаконни мрежи, поставени в работно положение, а уловът в тях - 362 кг, е иззет. Мрежите са предадени за унищожаване.

За БТА Константин Дамянов, началник сектор в ИАРА за район Бургас, коментира, че е абсолютно забранен уловът с мрежи в язовирите в цялата страна. Дамянов обясни, че изключение са единствено тези, регистрирани по чл. 25 от Закона за рибарство и аквакултури (ЗРА). Става въпрос за рибовъдни стопанства на юридически лица за развъждане на риба и рибни продукти. За тези, които не не са регистрирани по чл. 25 от ЗРА, е разрешен само любителския риболов и то когато не е период на забрана. Правилата за любителски риболов касаят два основни фактора - вида риби и размножителния им период, по време на който уловът се преустановява, уточни Дамянов.

В акцията, извършена в язовир "Мандра", са участвали служители на ИАРА от сектори "Рибарство и контрол" в Бургас и Варна. Рибата е дарена на домове за възрастни хора от три области в страната - 52 кг на Дома за възрастни хора в гр. Българово, област Бургас; 130 кг на Дома за стари хора "Св. Архангел Михаил" в Ямбол; 130 кг на Комплекса за социални услуги "Гергана" - Дом за стари хора във Варна и 50 кг на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в с. Горен чифлик, област Варна. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!