Обратно към категорията

Изтича срокът на земеделските производители за подаване на документи за застраховка на продукцията

Добавено на: 30.07.2021 08:46
   

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани могат да подават документи за съфинансиране на застраховките на своята продукция. Финансовият ресурс за тази помощ е  5 млн. лева.

По схемата за съфинансиране на застраховки могат да кандидатстват фермери, които отглеждат поне 3 декара зеленчуци и поне 5 декара овощни или етерично-маслени култури.

Подпомагане е предвидено и за стопаните с поне 1 декар тютюн. Заради зачестилите неблагоприятни климатични условия през последните години зърнените и маслодайните култури за пръв път влизат в обхвата на схемата.

Така от тази година за подпомагане ще кандидатстват и земеделци, отглеждащи пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица, като при тях ще се финансират застраховките на първите 2000 хектара от площите.

Максималният размер на подкрепата, която може да получи един фермер, който отглежда овощни, зеленчукови, етерично-маслени култури и тютюн е до 65% от стойността на застрахователната премия или до 195 лв. на хектар при размер на застрахователната премия от 300 лв. на хектар. За зърнените култури съфинансирането е до 35% от стойността на застрахователната премия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!