Обратно към категорията

КНСБ настоява за решение срещу затварянето на въглищните централи

Добавено на: 05.01.2023 16:02
   

Конфедерацията на независимите синдикати в България настоява Народното събрание да вземе в най-кратки срокове решение, с което да задължи правителството да започне незабавни преговори с ЕК за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост с цел запазване на енергийната независимост на страната. Това съобщиха от пресцентъра на синдиката.

От плана трябва да отпадне поетият ангажимент за намаляване на въглеродните емисии от производство на електроенергия с 40% спрямо 2019 г. до 2026 г., отбелязват от КНСБ.

Те призовават Народното събрание да прояви отговорност и разум и да постави националния интерес над всички политически противоборства.

„Предвиденото намаляване на въглеродни емисии от производството на електроенергия с 40% до края на 2025 г. спрямо 2019 г., обхващащо централите, работещи на въглища, ще превърне страната ни от износител на електроенергия в страна, зависима от внос от други държави в региона през зимните месеци и ще доведе до срив на брутната ни добавена стойност. Под риск са поставени хиляди работни места в комплекса „Марица Изток“ след три години, безработица и обезлюдяване на засегнатите региони“, се посочва в декларацията, изпратена в парламента и в Министерския съвет.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!