Обратно към категорията

КНСБ организира протестни акции за справедливи доходи на работещите в обществения сектор

Добавено на: 10.07.2023 11:30
   

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и нейните основни членове в обществения сектор започват серия от протестни акции от сряда, 12 юли, под надслов: "За справедливи доходи в Бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите". Това съобщиха от пресцентъра на синдиката.

В акциите ще се включат работници и служители в Националния осигурителен институт (НОИ), Националната агенция за приходите, Българското национално радио, Държавната агенция "Архиви", "Национално ТОЛ управление", Изпълнителната агенция "Борба с градушките", Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури, "Напоителни системи", Селскостопанската академия, както и работещите в сектора за пожарна безопасност, култура и др.

Протестните акции ще се проведат пред служебния вход на Народното събрание, където работещите ще настояват за срещи с депутатите за представяне на своите искания по проектобюджета за тази година. През следващата седмица на протест ще излязат и работещите в държавните енергийни дружества срещу планираното изземване на 100% от дивидента на предприятията, коментират също от КНСБ. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!